Decor

Decor

feb 25, 2019 | Blog

Wat gaat de tijd toch snel als je het leuk hebt, over drie maanden zijn namelijk de eerste voorstellingen al!

Binnenkort zijn de eerste doorlopen en zodra die zijn geweest gaat de tijd enorm snel. Binnen de kortste keren is het alweer eind mei. Dat betekent dat we ook al druk bezig zijn met het verzamelen van het decor voor de voorstellingen. 

Eigenlijk werken we voor het decor bijna hetzelfde als bij de kleding. We gaan in eerste instantie kijken waar de scènes plaats vinden in de film en/of originele musical. Vervolgens gaan we kijken wat we nodig hebben om die sfeer neer te zetten. We tekenen dan alles uit zodat we een duidelijk beeld hebben van wat we willen. Als alles uitgetekend is gaan we uitzoeken wat het gaat kosten om te maken en of dat er iets via marktplaats te koop staat wat in het beeld past. Bijna al het decor komt op wieltjes zodat het snel en gemakkelijk op en af kan. Meestal staat de meivakantie in het teken van decor maken, schilderen en zorgen dat alles klaar is voor de voorstellingen.