Nieuw seizoen

Nieuw seizoen

aug 14, 2019 | Blog

De zomervakantie is alweer bijna voorbij en dat betekent dat we bij Me On Stage ook weer rustig aan beginnen. Natuurlijk zijn we al bezig met het schrijven van het script, maar wat komt daar nou allemaal bij kijken en hoe gaat dat in zijn werk?

 

Voorbereiden
We beginnen ten eerste met het kijken van de film(s), hierdoor krijgen we een beter beeld van de loop van het verhaal bij de film. Vervolgens verdiepen we ons in de musicalversie, als deze er is. Vaak zie je dat er toch wel een aantal verschillen zijn tussen de film en musical. De verschillen zitten meestal in de volgorde van scènes en de muziek. Onze volgende stap is om te kijken welke rollen, gebeurtenissen en liedjes wij graag in onze musical willen. Dit gaan we dan stap voor stap opschrijven en hier maken we een duidelijk overzicht van. Dit noemen we dan de rode draad. Zodra de rode draad duidelijk is kunnen we beginnen met het schrijven van het script.

 

Het script
Wat we belangrijk vinden aan het script is dat het overzichtelijk is en dat de rode draad en de boodschap duidelijk is. Natuurlijk houden we met het schrijven ook rekening met de grootte van de rollen. We zorgen altijd dat er voor iedereen tekst is zodat iedereen een eigen rol heeft waar hij/zij zich in kan verdiepen. Aan de hand daarvan gaan we scenes schrijven. Zodra de eerste versie af is, lezen we het door en gaan we dingen aanpassen. We laten het ook andere mensen doorlezen, omdat je het op een gegeven moment voor ons heel duidelijk is, maar niet voor mensen die het voor de eerste keer lezen. Zodra het script duidelijk is, werken we voor onszelf ook uit welke karaktereigenschappen bij welke rollen horen zodat we hier rekening mee kunnen houden met het maken van de musical.

 Ben jij al benieuwd naar het script nu je dit zo leest?!