Musical goed voor ontwikkeling

Musical goed voor ontwikkeling

aug 29, 2019 | Blog

We horen het steeds vaker. Kinderen die onzeker zijn, met weinig zelfvertrouwen en die niet goed durven te mengen met leeftijdsgenoten. Voor die kinderen is spelen in een musical heel goed. In deze blog vertellen we je waarom.

 

Zelfvertrouwen


Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te zingen, dansen of toneel te spelen, maar in een musical spelen is ook heel erg goed voor je ontwikkeling. Er zijn veel kinderen die onzeker zijn of die zichzelf niet goed durven te laten zien. Toneelspelen is ideaal om wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt, alles wat je doet is goed. Bij toneelspelen kan je niets fout doen. Toneelspelen is vooral het loslaten van je eigen creatieve ideeën en iets creatiefs is nooit fout. Doordat je in een bepaalde rol kruipt, durf je al snel wat meer van jezelf te laten zien. Je bent namelijk op dat moment niet jezelf, maar iets of iemand anders. Heel geleidelijk durf je steeds meer in je rol te laten zien en langzaam maar zeker gebeurt dat ook als je niet in je rol zit.

 

Samenwerken


Doordat wij bijna een heel jaar samenwerken met één groep, is de band van de groep ook heel belangrijk. Door middel van diverse opdrachten werken wij in het begin van de lessen veel aan de samenwerking binnen de groep. Wij weten namelijk uit ervaring, dat als jij je veilig voelt in een groep, je ook meer durft te laten zien. En als jij je meer durft te laten zien, word je dus wat meer open. Omdat je zolang samenwerkt met een bepaalde groep, groeit dat iedere les. Tijdens het spelen van een musical is die samenwerking ook erg belangrijk, omdat je een musical niet in je eentje maakt, maar samen. Samen werk je dus aan een gave musical, maar help je elkaar ook ontwikkelen door een veilige omgeving te creëren waar iedereen welkom is om op zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen.

Heb je vragen of ben je benieuwd of Me On Stage iets voor jou is? Neem dan contact met ons op.