De afgelopen jaren

De afgelopen jaren

okt 23, 2019 | Blog

De afgelopen jaren is Me On Stage uitgegroeid van een kleine musicalcursus tot een grote musicalschool.

Stars on Stage en Wanna Play

In 2004 is Me On Stage gestart onder de naam ‘Stars on Stage’. De insteek was echter heel anders. Er was één grote groep in Bergeijk waarin alle leerlingen onderverdeelt werden in drie groepen; de zang-, dans- en de toneelgroep. Het gehele jaar werkte je samen aan een musical, maar wel in je eigen werkgroep. Een belangrijk ander punt is dat we met de hele groep gezamenlijk het script schreven. Dit ging natuurlijk onder leiding van de docent, maar alle ideeën kwamen vanuit de leerlingen. Na de voorstellingen hoorden we dat veel deelnemers het jammer vonden dat ze maar één van de aspecten van musical konden doen.

Uiteindelijk is ‘Stars On Stage’ opgeheven en werd het ‘Wanna Play’ genoemd. Wanna Play werd omgedoopt tot een ware musicalcursus. Vanaf toen werd er een bepaalde musical gekozen waarin iedereen die mee deed kon zingen, dansen èn acteren. Musicals die o.a. gespeeld zijn; Jungle Book, Annie, Peter Pan, Aladdin, The Wiz, FAME en Alice in Neverland.

Me On Stage

In 2012 kwam de naamsverandering en gingen we Me On Stage heten. Met een grootste musical, ‘Sisters Act’, kwamen er diverse nieuwe groepen bij. Vanaf 2013, met de musical Hakuna matata, is Me On Stage zich ook gaan vestigen in Panningen, in Limburg. De jaren erna groeiden we wederom en gaven we ook lessen in Venray en Horst aan de Maas. De musicals die volgden waren Hairspray, Assepoester, The Prince of Oz, Belle en de Betoverde roos en Oh Sandy.

Bij de musicals vanaf Assepoester t/m heden hebben we geprobeerd om de musicals meer van onszelf te maken. Dit doen we door diverse extra rollen te schrijven, nieuwe liedjes toe te voegen en de verhaallijn aan te passen. We merkten dat het heel leuk is voor de kinderen om een bekende musical te spelen, maar dat het ook leuk is om je eigen draai eraan te geven. Zo hebben we bijvoorbeeld in 2016 de musical The Wiz gepakt, maar met de muziek van Prince.

 

Trots

Sinds een aantal weken zijn we begonnen met het nieuwe seizoen en dit jaar gaan we de musical Oger spelen. Dit jaar heeft Me On Stage twaalf groepen in 6 verschillende dorpen. Deze groepen zijn van maandag t/m donderdag in de dorpen Valkenswaard, Hapert, Bergeijk, Venray, Sevenum en Panningen. We zijn super trots dat we uitgegroeid zijn naar al deze locaties en dat we zoveel kinderen kennis kunnen laten maken met musical!

Benieuwd of Me On Stage iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan.