Rolverdeling

Rolverdeling

dec 5, 2019 | Blog

Ieder jaar schrijven we bij Me On Stage een script. We zorgen dat er voor iedereen een leuke en uitdagende rol is.

Rollen verdelen

Ieder jaar is het voor de docenten weer een flinke uitdaging om de rollen te verdelen. Ze houden namelijk rekening met welke rollen iemand al ooit gespeeld heeft. Ook is het natuurlijk erg belangrijk dat de rollen met solozang verdeeld worden onder kinderen die solo kunnen en willen zingen. Als docent is het altijd lastig om te zorgen dat iedereen tevreden is met zijn/haar rol. Bij het verdelen van de rollen, kijken ze daarom goed naar een rol die bij de persoon past of juist iets wat een enorme uitdaging is voor diegene. De docenten willen ook niet dat ieder jaar dezelfde personen een hoofdrol hebben omdat dat voor de rest niet leuk is. Iedereen verdient het om zichzelf te ontwikkelen en dat kan in iedere rol. Toch is een hoofdrol voor de meeste het streven.

 

Scripts

Bij Me On Stage werken we ieder jaar vanuit een basis script die we in de zomervakantie schrijven. Dit script is geschreven met dertig rollen en vijftien junior rollen. Echter is niet iedere groep zo groot, waardoor we de scripts per groep aanpassen. Nadat de rolverdeling bekend is, gaan we kijken of er rollen zijn die kunnen dubbelen met andere rollen. Hierdoor wordt het leuker om een kleine rol te spelen omdat je er ook nog een andere rol naast hebt.

Wisten jullie dat het eigenlijk niet uit maakt of je een grote of kleine rol hebt? Je staat namelijk evenveel op het podium als je een wat kleinere rol hebt. Als je een grote rol hebt, sta je veel op het podium met scenes. Maar het nadeel is dat je dan weinig in groepsdansen en groepszang zit. Heb je een kleine rol dan sta je juist veel op het podium met groepsdansen en zang, alleen heb je dan wat minder scenes. Uiteindelijk maakt het dus niet zoveel uit of je een grote of kleine rol hebt omdat je beide ongeveer evenveel op het podium staat!

 

Ben jij al benieuwd naar de rolverdeling en het script? Wees gerust, het duurt niet lang meer voor je het weet!