Kleding

Kleding

jan 30, 2020 | Blog

Naast de enthousiaste leerlingen op het podium is de aankleding van de musical natuurlijk ook heel belangrijk. Het decor, kleding en de attributen maken een musical helemaal af. 

Kleding

In de musical ‘Oger’ zijn heel veel verschillende rollen te vinden. Dit jaar is de kleding erg fantasierijk. De musical speelt zich overigens af in een fictieve omgeving met sprookjesfiguren, koningen, pratende dieren en ga zo maar door. Sommige musicals, zoals vorig jaar, spelen zich af in ‘onze wereld’, waardoor de rollen kleding dragen die wij dagelijks dragen. Vaak is deze kleding makkelijker te vinden omdat dit in alle winkels te vinden is.

Dit jaar is echter alles in fantasiestijl. Met fantasie bedoelen we dus dat er geen èchte mensen zijn in het verhaal. De rollen bestaan uit diverse sprookjesfiguren, een ezel, een oger en nog veel meer. Uiteindelijk moet er voor iedere rol kleding zijn. Per rol gaan we op internet op zoek naar foto’s van de outfit in de film en musical. Vervolgens gaan we kijken of we deze kleding kant en klaar kunnen kopen. We gaan langs een aantal winkels en bestellen eventueel dingen online. We letten ook nauwkeurig op dat alle kleding die samen op het toneel staat, bij elkaar past. 

 

Zelf maken

Sommige kleding is niet kant en klaar te koop en dan is zelf maken de andere optie. Dit doen we met hulp van de moeder van Danaë. We maken voor die rollen een duidelijke schets die ons idee goed weergeeft. De volgende stap is om daar bijbehorende voor stof te zoeken. Vervolgens gaan we op zoek naar een patroon wat bij het model jurk of pak past. Dan begint het echte werk, het maken van de kleding. Vaak wordt er eerst een proefmodel gemaakt zodat we kunnen checken of de maat juist is. Na een hoop werk is het kledingstuk klaar en op zelfgemaakte kleding zijn we altijd trots op.

 

Opslag

Zodra er kleding gekocht is, komt deze op het kledingrek te hangen. Alle kleding komt op een kleerhanger met daarop de rol en maat. Me On Stage heeft namelijk zoveel leerlingen en de maten lopen soms uiteen. Dit komt omdat we hele jonge leerlingen hebben, maar ook een volwassengroep. Vaak zijn er dus van veel rollen twee maten. Ieder jaar checken we ook even onze opslag, want na al die jaren musicals spelen, is daar ook veel kleding te vinden. Sommige kleding van andere jaren kunnen we zo hergebruiken en de andere kunnen met wat kleine aanpassingen nog een jaartje mee.

 

Wil jij volgend jaar ook meespelen in een geweldige musical? Vraag dan hier een gratis proefles aan.