Decor

Decor

feb 13, 2020 | Blog

Twee weken geleden hebben we uitgelegd hoe alle kleding tot stand komt bij Me On Stage. Deze week gaan we door met het decor en de attributen.

Decor

Om de sfeer van de scènes te versterken maken we gebruik van decor en attributen. Ieder jaar verschillen de voorstellingen veel van elkaar, dus decor hergebruiken gaat helaas niet. Wat we wel hergebruiken zijn de wieltjes van het decor. Goede wieltjes zijn redelijk prijzig, maar wel heel belangrijk zodat het decor zo snel mogelijk op en af gaat. 

Het ontwerpen van het decor gaat ongeveer hetzelfde als met de kleding. We gaan natuurlijk eerst de film en de musical kijken. Zo krijgen we zelf een goed beeld van wat er nodig is. Hierna gaan we aan de hand van het script een overzicht maken van wat we precies nodig hebben. Vervolgens gaan we dit uittekenen op papier. Zo is het beeld voor onszelf duidelijk, maar ook voor de leerlingen en andere docenten.

Bijna ieder jaar staat de meivakantie in het teken van het decor! Alle docenten helpen graag met het maken van het decor. Vele handen maken licht werk en natuurlijk is het met alle docenten dan ook erg gezellig. Eerst wordt alles gezaagd in de vormen die we nodig hebben. En hierna gaan we het schilderen. Als laatste worden de systemen eronder gezet voor de wieltjes.

Attributen

Naast het ‘grote’ decor zijn er ook vaak kleine dingen nodig tijdens de musical. Zoals bijvoorbeeld een sprookjesboek, een brief of een kaart. Deze kleine benodigdheden noemen we de attributen. Veel van de attributen staan ook al beschreven in het script. Zodra het script klaar is, wordt er een lijst gemaakt met alle attributen die nodig zijn. Sommige hiervan zijn te koop, maar voor andere is er wat creativiteit nodig. Via bijvoorbeeld Pinterest zoeken we op hoe we die attributen gemakkelijk zelf kunnen maken.

Naast het kantoorwerk is het maken van de attributen, kleding en decor hartstikke leuk om creatief bezig te zijn.

 

Wil jij volgend jaar ook meespelen in een geweldige musical? Vraag dan hier een gratis proefles aan.