Over Me on Stage

Over ons

Stichting Me On Stage is een initiatief van Theater de Kattendans en is in 2003 gestart om de cultuurparticipatie onder kinderen te bevorderen. Het doel van Me On Stage is om jongeren spelenderwijs kennis te laten maken met theater/musicals.

Me On Stage is gestart als kleine musicalcursus in Bergeijk. Momenteel zijn we een grote musicalschool in diverse dorpen in Brabant èn Limburg! Tijdens de lessen besteden we naast spel-, dans- en zang ook veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werken wij aan podiumpresentatie, zelfvertrouwen en samenwerken. Wij geven ieder kind de gelegenheid om zich op zijn/haar eigen niveau en tempo verder te ontwikkelen. We proberen om iedereen te laten zien dat je goed bent zoals je bent en dat je dit mag laten zien. In de lessen werken we in groepsverband en besteden we één op één aandacht.

Huidig seizoen!

Dit seizoen wagen we ons aan een van de vetste musicals in tijden, Grease! Dit jaar bestaat Grease 40 jaar en deze musical kan natuurlijk niet aan ons lijstje ontbreken.

In de zomervakantie hebben we hard gewerkt aan het script. We hebben het weer omgegooid, bewerkt en herschreven. Er zijn verschillende rollen toegevoegd en scenes bij bedacht. Ons nieuwe, verfrissende script krijgt de naam OH SANDY. Natuurlijk kunnen we deze musical niet spelen zonder nummers zoals Greased Lightning!! Alle grote hoofdrollen blijven er natuurlijk in, maar er komen ook nieuwe rollen bij.

Een nieuw schooljaar begint op de Rydell High school. In de zomervakantie heeft dé hunk van de school, Danny Zuko, het meisje van zijn dromen ontmoet, Sandy. Hij denkt haar nooit meer te zien en schept erg op over haar tegen zijn vrienden. Wanneer de school begint komen Sandy en Danny elkaar plotseling weer tegen. Sandy kent Danny als een romantische en lieve jongen, maar op school staat hij bekend als een stoere macho. Wanneer ze elkaar weer ontmoeten, botsen hun imago’s. Danny wil het liefst Sandy weer in zijn armen nemen, maar hij is als de dood dat zijn reputatie eraan gaat. Hij doet enorm bot en arrogant tegen haar, en zegt dat hij haar niet kent. Ze gaan uit elkaar, maar dit is eigenlijk niet wat hij wil en zal haar voor zich terug moeten proberen te winnen.

Ben jij ouder dan 18 jaar? Woon jij in de buurt van Panningen of in de omgeving van Bergeijk? Houd je van zingen? Ben jij een echte dansfanaat? Of ken je mensen die een passie voor theater hebben? Misschien is IN THE MIX dan iets voor jou!

Dit hebben we al gespeeld!

Na een jaar lang werken kunnen de kinderen eindelijk de voorstellingen spelen. Het moment van een volle zaal, kriebels in je buik, het moment van optreden! Alles wat ze in de lessen hebben geleerd komt terug in de eindvoorstelling. De afgelopen jaren heeft Me On Stage al veel fantastische voorstellingen gepresenteerd.

Jungle Book

2005/2006

Annie

2006/2007

Peter Pan

2007/2008

Aladdin

2008/2009

The Wiz

2009/2010

FAME

2010/2011

Alice in Neverland

2011/2012

Sisters Act

2012/2013

Hakuna Matata

2013/2014

Hairspray

2014/2015

Assepoester

2015/2016

The Prince of Oz

2016/2017

Belle en de Betoverde roos

2017/2018